Ahli-ahli 3sukumaut!!

Friday, January 14, 2011

Tips 3sukumaut: Cara atasi orang potong line


Satu hari, sebuah gedung mengadakan jualan murah, berpusu-pusu orang ramai ingin memasuki gedung tersebut sehingga ada yang beratur seawal2nya walaupun gedung tersebut dibuka pada waktu 8.30pg. Seorang lelaki dengan selambanya berjalan menuju ke depan, malangnya
sebelum sempat sampai...tiba-tiba seorang lelaki didepannya menolaknya kebelakang sambil memarahi..."woi..tak nampak ke orang ha.." jerkahnya.. "Sedap..Sedap jer nak potong line orang.. "...Lelaki tersebut bangun semula dan cuba menuju kedepan semula malangnya dia ditumbuk sehingga terjatuh. Setelah beberapa kali mencuba utk kebarisan hadapan, tetapi tetap tidak berjaya... akhirnya dengan nada marah.. dia berkata... "Ahhhhh kalau kali nie aku tak dapat jgk smpai kedepan sana... jangan harap aku nak bukakan kedai tu..!!" Laaaaa, Tokey kedai tue rupanye...
ehehehe..... kesian dia kan....

hahahaha satu lawak jenaka pasal potong line yang faymes. Ini first time aku buat entry pasal tips. So tips yang aku nak share ngan korang hari ini adalah tip untuk mengatasi orang-orang yang suka potong line. Sape yang tak bengang beb, kita beratur punya la panjang, tiba-tiba ada orang yang selamba badak potong line. Kalau memang badak betul tak pe gakkan. Sebab-sebab individu yang suka potong line ni mungkin disebabkan dia terlalu pentingkan diri sendiri. Mungkin juga dah jadi sifat keturunan nenek moyang dia yang suka potong line dan melanggar adat jika tidak potong line, wtf!! Tetapi kebanyakan pusat-pusat seperti bank, pejabat pos, hospital telah menggunakan sistem nombor giliran. Tetapi kita juga tidak dapat lari daripada beratur panjang contohnya seperti di kaunter panggung wayang, McDonald, tandas awam (sekiranya penuh), time makan di dewan makan asrama, dan sewaktu dengannya. Perbuatan mengutuk belakang-belakang di lihat tidak gentleman dan sekiranya kita memaki direct terhadap individu tersebut dikatakan tidak beradab pula. So apa yang perlu kita lakukan untuk menangani masalah negara tersebut?? Video klip dibawah ini ada jawapan nya, selamat menonton:



hahaha memang gentleman gile cara pakcik tu handle minah ni. " I have a bake in the oven" , semua orang pun ada masalah. Jangan kita anggap kita seorang saja yang ada masalah besar. Orang lain pun ada masalah sendiri dan kenapa mereka boleh bersabar untuk beratur? Kat dunia ni apa-apa pun boleh terjadi, lambat sesaat boleh jadi nyawa melayang. Cepat sesaat pon boleh jadi benda yang sama berlaku. So?? Ok, video klip tadi adalah cara untuk mengatasi orang yang potong line dengan cara yang pro dan kacak. Kadang-kadang orang yang lebih tua memang ada ego yang tersendiri. So kenalah kita menegur dengan cara yang baik-baik. Kat sini ada satu lagi tips atasi orang potong line, tapi tips ni memang 3sukumaut, hahaha layannn:





Enhanced by Zemanta

9 comments:

  1. hhahaha..ganas gila babun yang last tu...kakakaka..!!

    ReplyDelete
  2. itu kalo ikut perasaan la kan, aku pun nk wat cm 2, huhu

    ReplyDelete
  3. Memang tension kalau kena potong line..

    Saya pernah tengking orang pasal potong line kat mesin ATM.Mungkin kebetulan saya bad mood kot pada masa tu..

    Cas bateri dengan berjalan kaki

    ReplyDelete
  4. ahahaha..memang kena bw pistol la kalu camni..

    ReplyDelete
  5. Bro mie: tu la pasl, x semua orang setiap masa mood baik kn, manusia la katakan:)

    manggosteen: huhu bawak paintball gun jek, bebirat gak lau kne:D

    ReplyDelete
  6. haha.. tu la.. dorg yg potong line mcm x tau yg kitorg pon nk cpt.. tpi.. video 2 tu yg best.. besar pengajaran nya

    ReplyDelete
  7. hazari: Paling aku benci lau diorg de membe or sdara yg keje kat situ, tau2 die punya yang org 2 wat dulu, mcm lah company 2 bapak die punya

    ReplyDelete
  8. gila ganas video last tu. hahaha....
    aku kalau boleh sabar aku sabar...kaau tak kena maki la.hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...