Ahli-ahli 3sukumaut!!

Monday, February 14, 2011

Cakap BESAR



Adesss, 2,3 hari nih TSM memang bz giler. Ada aje keje nak wat, jd penganggur pun banyak keje, patut lah mat-mat indon, bangla, myanmar suke masuk Malaysia, Malaysia ni memang lubuk kerja, huhuhu Ok lah, aku pon malas nak tulis panjang-panjang entri kali nih. Kali ni aku nak tulis satu lagi sifat manusia yang sangat lah mulia iaitu suka bercakap besar. Bukan cakap perkataan "Besar" ye, haa nanti de pulak yang keliru, huhuhu Dalam erti kata lain, orang yang bercakap besar ni mempunyai keyakinan dan keegoan yang sangat lah tinggi. Kompem korang pun mesti pernah jumpe kan makhluk macam ni. Kononnya semua benda lah dia pandai, semua benda lah dia tahu, dia je lah yang paling best kat dunia nih, xde orang lain yang boleh chalen (challenge) die. Aku cukup menyampah kalo jumpe orang macam ni.  
So apa langkah-langkah yang boleh di ambil untuk menangani orang yang suka bercakap besar nih? Kat sini TSM ada sedia kan beberapa cara untuk tangani orang yang suka bercakap besar:
  1. Cari topik perbualan yang kompem dia tak tahu 
  2. Cuba melarikan diri seperti ada orang call anda tiba-tiba (padahal enset x bunyi pun)
  3. Sibukkan diri anda untuk menunjukkan anda dalam keadaan busy.
  4. Buat ekspresi muka yang tersangat kagum apabila dia bercakap besar
  5. Kalau boleh buat sekali aksi terperanjat yang super bangang
  6. Berikan kritikan yang super pedas dan menginsafkan, contohnya: 
Jali: Weyh man, kau tak nak tengok ke keta baru aku, saje aku beli beso sket, apa guna duit banyak kan.
Man: Alah, keta ko tak cukup beso tu, tgok keta aku lagi beso, dah macam van mayat aku tgok, sok ko dah mati ley angkut bawak kubur skali!


Banyak lagi cara untuk anda tangani makhluk macam ni, yang penting kena kreatif, huhuhu Video klip bawah ni adalah contoh akibat orang yang suka bercakap besar:







p/s: Bercakap besar, lama-lama mulut jadi besar, kahkahkah

3 comments:

  1. hahaha. betul betul. org yang macam nih, tahap konfiden die tinggi.. bagus lah pulak bile pike pike balik.

    ReplyDelete
  2. mmg bagus lau ckp besar untuk beri keyakinan diri, tp pasti kan anda seorang yg ckp serupa bikin, jgn sampai mengkantoikan diri sendiri, malu besar nnt, kahkahkah

    ReplyDelete
  3. hehe..klaka la. tapi seyes, org suke ckp besa mmg annoying..=_="

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...