Ahli-ahli 3sukumaut!!

Thursday, February 3, 2011

Prank tigasukumaut 2

Remi Gaillard
Yeeauuhhooo, selamat kembali!! Genap 1 aribulan yang lepas TSM telah berumur 24 tahun, huhuhu Muda lagi kan, member-member sume suh kawin, siott jek. Diorang ingat aku ni keje cop duit ape, keje pon takde lagi, hahahaha Kali ni TSM nak wat entry kedua untuk segmen prank, lau sesapa yang tak baca lagi entry prank TSM yang pertama sila hantuk kepala anda sini. hehehe

Untuk entry prank kali ini TSM nak kenal kan kat korang suma ngan prankster terkenal, sapa lagi kalo bukan Remi Gaillard!! Sesapa yang dh kenal duk diam-diam je yek, ekekekeke Ok, Remi Gaillard ni berasal dari Montpellier, France dan berumur 36 tahun. Remi mula melakukan aktiviti prank setelah di pecat dari kilang kasut tempat dia bekerja. Sejak dia kehilangan kerja dia menghabiskan masa dengan melakukan perkara yang dapat mengiburkan diri sendiri. 
Setiap sketch prank yang di buat akan dirakamkn oleh seorang rakannya yang bernama Greg Laffargue. Remi mempunyai identiti tersendiri dalam melakukan prank dan dia menggunakan tag line "C'est en faisant n'importe quoi qu'on devient n'importe qui" yang membawa maksud sesuatu benda yang dilakukan oleh seseorang dan kemudiannya dilakukan oleh sesiapa sahaja. Pada aku Remi adalah seorang yang sangat berani dan gila-gila. Dia juga telah berjaya muncul di kaca TV setelah menyamar sebagai pemain di final bola kopa perancis 2002. Layan klip bawah ni:


Berdekah aku tengok, siap ada peminat nak mek signature, kahkahkah Lagi best siap dapat salam ngan presiden Perancis lak tu. Bukan takat tu jek, banyak lagi event yang dia menyamar seperti tournament volloeyball dan pertandingan bina badan. Yang ni antara klip video yang aku paling suke, layan-layan:


Korang boley layan sume video klip Remi kat sini.
Pada tahun 2007 Remi telah mendapat perhatian seorang journalist akhbar harian Perancis dan dia dijemput di dalam beberapa talk show. Remi juga menyatakan video klip di web site nya telah mencecah 911 juta view!! Dia juga telah muncul dalam beberapa siri iklan Pepsi, Orangina dan Durex. Durex? Apa tu?? huhuhuhu
Haaa nampak? nampak?? sapa kata seorang penganggur tak leh berjaya? Tapi kalo ye pon nak jadi penganggur wat la something cm Remi ni kan, kalo makan tido, makan tido, memang kompem la tak leh bejaya, kahkahkah   

p/s: adess, ape aku nk wat pasni?? tdo lg, zzzzzZZZ

3 comments:

  1. salam..

    memang terbaek!

    haha...dari dulu suka tengok prank dari mamat nie. :D

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...