Ahli-ahli 3sukumaut!!

Sunday, January 23, 2011

Kerja 3sukumaut!!




Ooyeahh, sudah 3 hari aku tak post entri baru, huhu sebabnya aku sibuk mencari kerja. Daripada duk menganggur di rumah, baik aku keluar mencari kerja, ada gak aktiviti untuk menghabiskan masa kan. Kuar cari kerja 3 hari, pastu hibernate balik sebulan, huhuhu Nak wat camna, nanti sok kalo dah dapat keje mana de masa nak melepak-lepak cm ni lagi, kalo dapat la kan, hahahah Kerja boleh di kategorikan kepada dua (ini mengikut pendapat aku). Pertama kerja yang banyak menggunakan otak untuk berfikir dan yang kedua kerja yang hanya perlu menggunakan tenaga tanpa memerlukan iQ yang tinggi. Contoh-contoh bagi kerja yang perlu menggunakan otak seperti doktor, engineer, designer, lecturer, dan sewaktu dengannya. Bagi kategori kedua pula seperti buruh binaan, penoreh getah, nyawit, pump attendant, dan lain-lain. Agak bosan bila dengar kerja-kerja bagi kategori yang kedua kan. Jika anda terdiri daripada pekerja dalam kategori yang kedua, elok lah anda layan video klip bawah ni: 



Nak ikutkan penjual ice cream Turkish tu jual ice cream biasa je. Tapi apa yang membuat kan dia dapat tarik ramai pelanggan adalah di sebabkan gaya nya yang tersendiri dan unik. So, walaupun sesuatu kerja kita itu sangat membosankan tapi kita perlu lah enjoy dengan kerja kita. Be creative, buat lah apa saja asalkan kita terasa enjoy dalam bekerja. Dengan ini, barulah kita dapat menghasilkan sesuatu yang berkualiti, dapat menghilangkan stress  dan kita dapat bekerja dengan hati yang ikhlas. Ini adalah pendapat aku sendiri, terpulang pada korang untuk menilainya. Video klip bawah ni pula adalah kerja yang paling cool dan 3sukumaut, dalam masa setengah jam ley dapat 20USD, layann:


  

p/s: Apa aktiviti yang biasa korang wat time kerja untuk menghilangkan rasa bosan?

2 comments:

  1. haha..tiap kali TSM buat entry, pasti menghiburkan.

    thanx TSM! :)

    ReplyDelete
  2. cari kerja lebey baik drpd tanam anggur. ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...